Semnăm ca să semnăm

PSD s-a apucat să strângă prin oraș semnături la corturi amplasate în zone aglomerate. Până aici nimic grav. Își armează activul de partid, dându-le ceva de făcut. Interesant este faptul că strâng semnături pentru majorarea pensiilor începând cu 1 septembrie. Majorare pe care au dat-o tot ei, prin lege, fără să indice de unde va fi finanțată această majorare. Faptul că acum este mai mult ca sigur că nu vor exista bani pentru o creștere a pensiilor cu 40%, cum deja a anunțat ministrul de Finanțe, este însă un bun prilej de a capitaliza politic nemulțumirea oamenilor care și-au pus speranța în această mărire. Atât se și rezolvă cu acest demers. Listele de semnături, oricât de multe ar fi, nu vor produce fondurile necesare majorării și nu vor rezolva, în fapt, problema semnatarilor.
Ce nu înțeleg, dacă tot au organizat acest demers, este de ce se opresc la problema majorării pensiilor. Sunt sigur că și părinții care așteaptă dublarea alocațiilor ar fi bucuroși să semneze o petiție pe acest subiect, chiar dacă și șansele ei ar fi, în acest moment, identice cu a celei demarate deja. Mai rămâne să organizeze cineva o petiție pentru creșterea salariilor la privat. Cu siguranță ar semna și aici mulți, dacă demersul ar avea vreun sens.
Eu aș semna cu drag o petiție care să aibă ca obiect o restructurare masivă a actualului guvern, a administrației, a aparatului de stat supraponderal și ineficient, desființarea și comasarea agențiilor și agențioarelor de tot felul, în fapt sinecuri pentru apropiații celor aflați la putere, finalizarea procedurii de impozitare a pensiilor speciale și alocarea resurselor financiare obținute în acest mod la fondurile necesare creșterii pensiilor și majorării alocațiilor. Până când nu voi vedea o astfel de petiție inițiată și semnată, cu siguranță de mulți cetățeni, mă limitez la a spune că nu-i frumos să profiți de situația grea a seniorilor noștri care, după o viață de muncă și plătit taxe, se chinuie să se descurce din pensii de nimic, iar tu să le vinzi iluzia că dacă vor semna la tine la cort vor avea din septembrie bani mai mulți. E păcat!

07.07.2020

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.